-
Lykke, Karen Victoria
(2024).
På jakt efter djur och naturupplevelser i Norge 1800-2000: Foredrag på Nordiska Museet.
-
Lykke, Karen Victoria
(2024).
Hverdagshakk og festsymboler – arbeidets temporalitet og mentalitet.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Det du ikke vet, har dyrene vondt av: "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" anmeldt i Bergens Tidende av Tone Wang Andersen..
Bergens Tidende.
ISSN 0804-8983.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Kjøttets kulturhistorie: "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" anmeldt i Klassekampen av Gisle Selnes.
Klassekampen.
ISSN 0805-3839.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Intervju til forskning.no: Hva vi spiser når vi spiser kjøtt.
Forskning.no.
ISSN 1891-635X.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Jordbruk ved Oslofjorden – Vil stoppe fjord-døden: Intervju i Dagbladet.
Dagbladet.
ISSN 0805-3766.
-
Lykke, Karen Victoria & Bjørkdahl, Kristian
(2023).
Intervju til Sunnhetsbladet: Hva vi spiser når vi spiser kjøtt.
Sunnhetsbladet.
ISSN 0332-7434.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Visjon for norsk matproduksjon i 2030: Deltaker i Landbruks- og matdepartementets "Nasjonal dialog om bærekraft i det norske matsystemet", gruppe 1.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Hvem skal bestemme hva vi spiser? Paneldeltaker i "Ubehagelige samtaler" på Arendalsuka.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Regenerativ region: Prosjekt-presentasjon til Jordløftet workshop.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Agripolicy and power structures in Norwegian food systems: Guest lecturer at University of New England.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Kjøttprat med MatPrat: Foredrag om fremmedgjøring, fornektelse og fremtidens kjøtt.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Hva vi spiser når vi spiser kjøtt: Foredrag på Veterinærhøgskolen.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
A New Soil Deal for Europe (2023-2030): Presentation at professional seminar on soil health for teachers of landmanagement.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Erfaringer fra samarbeid med brukerpartnere i forskningen samt fra samarbeid på tvers av faglige og sektorale grenser: Presentasjon til workshop ved Norges forskningsråd.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Restorations: Mending Heritage Landscapes and Biodiversity.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Transforming animal husbandry: Sustainability and the consequences of modern meat production in Norway. Keynote lecturer for public event in Heidelberg: Sustainability, Transitions and Discourse.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Paneldeltaker på Sakprosafestivalen: Hva vi spiser når vi spiser kjøtt.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Paneldeltaker i samtale om "Havets rolle for matsikkerheten".
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Kan bærekraftig mat forankres i fortidens landbrukspraksis og matkultur? Foredragsholder og paneldeltaker ved Forskningsdagene.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Foredrag og boksamtale på Bjørnsonfestivalen 2023: Hva vi spiser når vi spiser kjøtt.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
'Meat'ing the Future: Panelist at event on the future of 'meat'.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Spise kjøtt eller spise dyr – er det noen forskjell? Samtaledeltaker ved Matsymposium 2023.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Førsteopponent for PhD i Sosiologi Josefin Velander: Hur blir djur mat? En kritisk studie av den etiska djurproduktionen i svenska ekologiska organisationer. Karlstad University, 2023.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Mending Waterscapes: Restoring River Landscapes.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Mending Airscapes: Habitats and species in the air.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Mending Firescapes: Restoring the role of fire for nature and culture.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Hva skal vi spise i framtida? Podkastsamtale med Hylland og Wig.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Møte- og panelleder på sluttseminaret til Referansegårdsprosjektet – veien mot en levende matjord.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Kunnskapsbehov innen regenerativt landbruk: Workshop 2, Regenerativ Region.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Motivasjoner, barrierer og behov for oppskalering av regenerativt landbruk: Workshop 1, Regenerativ Region.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Hva skal vi spise i fremtiden? Podkastsamtale på Sofies grønne skifte.
-
Lykke, Karen Victoria & Bjørkdahl, Kristian
(2023).
Podkastsamtale om boken "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt".
-
Lykke, Karen Victoria & Engkvist, Elin Helena Wyller
(2023).
Oppskalering av regenerativ dyrkingspraksis i Viken: Foredrag for Jordløftets Avslutningskonferanse.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Josefin Velander. Hur blir djur mat? En kritisk studie av den etiska djurproduktionen i svenska ekologiska organisationer. Karlstad University, 2023. Doktorsavhandling.
Sociologisk forskning.
ISSN 0038-0342.
60(3-4),
p. 357–361.
doi:
10.37062/sf.60.25969.
-
Lykke, Karen Victoria
(2023).
Hunting, trekking and the commodification of nature in Norway from 1820-2020.
-
Jørgensen, Finn Arne; Fojuth, Marie-Theres & Syse, Karen Lykke
(2023).
Innledning: Å finne veien – stedsansen som kulturell praksis.
Tidsskrift for kulturforskning.
ISSN 1502-7473.
21(2),
p. 3–11.
-
Syse, Karen Lykke
(2022).
Comparative discussions on re-wilding and soil restoration in Norway and Scotland.
-
Syse, Karen Lykke
(2022).
Direktesending TV2 fra Grøset seter med God Morgen Norge, samtaler om seterdrift og grasbasert kjøtt og melkeproduksjon .
[TV].
TV2 God Morgen Norge.
-
Syse, Karen Lykke
(2022).
Restorations: Mending Heritage Landscapes and Biodiversity.
-
Syse, Karen Lykke
(2022).
Med huggorm i bøsseløpet og reinsdyrblod i skjegget: kulturhistorisk forskning på jakt i Norge fra 1865 – 1965.
-
Syse, Karen Lykke
(2022).
Selvberging, selvforsyning og den trojanske ku i Norge.
-
Syse, Karen Lykke
(2022).
«At norsk gjæstfrihed er ikke nogen handelsvare» Om uanmeldte og ubudne gjester i fjell og dal - kulturell motstand 1830-1900.
-
Syse, Karen Lykke
(2022).
Why we walk were we walk: Exploring the particularities of everyday movement.
Show summary
Mobile good life: healthy natures
Baroniet, Rosendal Norway 2-4 May 2022
A walking workshop arranged by The University of Oslo and Gothenburg University
sponsored by NordForsk (NOS-HS
-
Syse, Karen Lykke
(2022).
Intervju om norsk selvforsyning.
[Newspaper].
Nationen.
-
Syse, Karen Lykke
(2022).
Kan Norge bli selvforsynt? God morgen Norge.
[TV].
TV2.
Show summary
Krigen i Ukraina har ført til hvetemangel og økte matvarepriser i Europa og Norge - hva betyr dette for norske matvaner?
-
Syse, Karen Lykke
(2021).
Hva kan du spise med god samvittighet.
[Radio].
NRK P1 Ekko - samfunnspodden.
-
Syse, Karen Lykke
(2021).
Menneskers og dyrs vandringer i et kulturhistorisk perspektiv.
-
Syse, Karen Lykke
(2021).
Direktesending fra Hovelsrud gård. Hvordan forstå forskjellen på offisielle matmerker som Debio eller Dyrevelferdsmerket og uoffisielle utsagn/reklame. .
[TV].
TV2 God Morgen Norge.
-
Syse, Karen Lykke
(2021).
God morgen Norge.
[TV].
TV2.
-
Syse, Karen Lykke
(2021).
Hooves and feet, places and paths: Consensuality in Past and Present Norwegian Landscapes.
-
Syse, Karen Lykke
(2021).
Grisehold før og nå.
[Radio].
NRK P1+.
-
Syse, Karen Lykke
(2021).
The Meat Marketing Board: Norwegian Meat Propaganda from 1959 to 2019.
-
Syse, Karen Lykke
(2021).
Hooves, feet and paths.
-
Syse, Karen Lykke
(2021).
Kampen om nærskogenene
Hvorfor vekker nærskogen så sterke følelser i oss, det er jo nok av skog i dette landet? .
[Radio].
NRK P2.
-
-
Syse, Karen Lykke
(2020).
Using History as a Lever to Boost Meat Consumption in Norway: Living, killing, buying, eating meat - Environmental impacts and cultural change .
-
Syse, Karen Lykke
(2020).
En grisehistorie.
Bondevennen.
p. 24–26.
-
Syse, Karen Lykke
(2020).
Turning the animal into the edible in Norway and Sápmi:mincing words, cultures and animals .
-
Syse, Karen Lykke
(2020).
Maten som en lokal brikke i et stort globalt spill: Hvordan kan individuelle valg og kollektive føringer påvirke jordas fremtid?
-
Syse, Karen Lykke
(2020).
Key Note lecture: From farm slaughter to industrial slaughter in Norway 1870-2015: Environmental impacts and cultural change.
-
Syse, Karen Lykke
(2020).
How the animal left the shops:Buying meat in Norway 1920-2020. Environmental impacts and cultural change .
-
Syse, Karen Lykke
(2020).
Mat opp gjennom historien i podcasten Norgeshistorie– Fra steinalderen til i dag. Fortalt av fagfolk.
[Radio].
Universitetet i Oslo.
-
Syse, Karen Lykke
(2020).
En grisehistorie.
Klassekampen.
ISSN 0805-3839.
p. 14–15.
-
Syse, Karen Lykke
(2020).
Venn eller Fiende?
[Newspaper].
Klassekampen.
-
Syse, Karen Lykke
(2019).
Avstanden mellom dyr og kjøtt
Bak maten - en podcast om bærekraft.
[Radio].
Landbruk.no.
-
Syse, Karen Lykke
(2019).
Understanding the nature of the native: A quest for authenticity in Norwegian landscapes.
-
Bjørkdahl, Kristian & Syse, Karen V Lykke
(2019).
Bullshit om gris.
Dagens næringsliv.
ISSN 0803-9372.
-
Bjørkdahl, Kristian; Syse, Karen V Lykke & Endreson, Thorunn Gullaksen
(2018).
Kamp om intensjonsrommet, Karlsvik?
Klassekampen.
ISSN 0805-3839.
p. 29–29.
-
Syse, Karen V Lykke
(2018).
NRK Verdibørsen:Må vi lære oss å se naturen på en ny måte for å redde den?
[Radio].
NRK.
-
Bjørkdahl, Kristian; Syse, Karen V Lykke & Endreson, Thorunn Gullaksen
(2017).
Ut av klima-melankolien!
Klassekampen.
ISSN 0805-3839.
p. 22–23.
-
-
Engkvist, Elin Helena Wyller & Lykke, Karen Victoria
(2023).
Kunnskapsbehov innen regenerativt landbruk: Delrapport 2 til Regenerativ Region.
Universitetet i Oslo.
-
Engkvist, Elin Helena Wyller & Lykke, Karen Victoria
(2023).
Barrierer, motivasjoner og behov for oppskalering av regenerativt jordbruk: Delrapport 1 til Regenerativ Region.
Universitetet i Oslo.
-
Syse, Karen V Lykke
(2020).
Lokal økologisk kunnskap og naturvitenskap innen forvaltning av Svalbardrøye (RIS-ID 10726)
Sluttrapport til Svalbards Miljøvernfond.
Universitetet i Oslo.