Den moderne matindustrien har som kjent mange og ødeleggende virkninger på miljøet. Industriell produksjon og transport av mat verden rundt slipper ut klimagasser og bidrar dermed til global oppvarming, i tillegg til å uttømme ressurser og skade lokale økosystemer.
Marte Eriksen Giæver
Publisert
23. juni 2014 16:31
1 kommentar
Publisert
18. juni 2013 18:49
Når du ser bildet til høyre blir du kanskje ikke så sulten. Ikke så veldig fristet til å kjøpe deg en pose friterte larver eller gresshoppere som snacks eller til lunsj. I land som Thailand og Vietnam, derimot, er dette en buffet av appetittvekkende godsaker.
Publisert
19. apr. 2013 12:20
Det er stor enighet om at å spise mindre kjøtt er bra for miljøet, helsen og dyrene.
![illustrasjon](/forskning/blogg/matlaere/include/supermarket-matlaere-blogg640x280.gif)
Matlære
En blogg om mat, miljø, etikk og politikk. Her legger vi ut våre egne og andres tanker og tekster om hvordan mat lages, distribueres, selges og konsumeres.
Også prøver vi å forstå hvorfor det er så vanskelig å spise riktig i dagens samfunn.